Vores bryghus

Vi lancerede vores øl-eventyr under navnet Valby Bryghus. De første flasker så dagens lys i december 2019. Størstedelen af produktionen blev solgt via vores franske brasserie i Valby og mange husker corona-nedlukningen med glæde eftersom det betød frisktappede fadøl i ventekøen til at hente takeaway med hjem til familien.
 
Sortimentet er grundlagt på at øl skal smage af øl. De fleste øl er derfor brygget udelukkende med Vand, Bygmalt, Gær & Humle og efter egne opskrifter. Vi markedsfører omkring 10 forskellige slags øl der spænder fra en let frokostøl på 2.5% til en belgisk tripel på 10%. 
 
Tjekkisk inspireret pilsner. Pale Ale. Session IPA. Bock. Belgisk Tripel. Norsk Kveik. Sprød Malt. Summer Ale. Stout. Dobbel Bock. Schwartzbeer.
 
Da vi rykkede til Lolland blev navnet Valby Bryghus lidt bøvlet, og vi har derfor skiftet navn til Lolland Bryghus. 
 
Alt øl håndbrygges med omhu. Og alt er øko certificeret. Her på Godsets jord findes kilden som forsyner bryghuset med fantastisk vand. Den omtales som Sylfers kilde og Sylfer anses som den oprindelige grundlægger af Søllested.
 
Bryghuset er beliggende i den venstre side af vores hovedbygning og man kan se de store ståltanke gennem panoramaruden langs indgangsrampen til gårdbutikken. 
 
Der kan bookes omvisning med smagning i bryghuset efter aftale. Firmaer, foreninger og mindre grupper kan booke deres egen smageaften, typisk på hverdage, kombineret med spisning i spiseafdelingen.
 
Besøgende er velkomne til blot at nyde en fadøl i caféafdelingen; man behøver ikke spise.
 
Øl sælges fra gårdbutikken. Fadølsanlæg kan lejes til fester & events.
 
Vi vil gerne vise, at man kan skabe en høj grad af selvforsyning med målrettet indsats uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det giver mening for klimaet når fødevarer ikke skal fragtes over lange afstande eller flyves ind fra det store udland. Og det kan smages.
 
Vi har indenfor ganske få kilometer adgang til såvel lokalt kød, fisk, fjerkræ & vildt samt økologiske æg. Vi samarbejder med udvalgte producenter af lokale vine, bælgfrugter, koldpresset most, mel, honning, cider, frugt & saft. Og så dyrker vi selv et stort udvalg af spislige blomster, mikrogrønt, krydderurter, salater, kartofler, beder, kål, mirabeller og masser af tomater i et væld af farver & former.
 
Når vi brygger øl aftager små nærtliggende kvægproducenter vores overskudskorn – masken – til deres dyr. Vi køber dyrene når de skal slagtes og opskærer selv. Kødet indgår i vores menuer, men kan også købes udskåret eller hakket fra gårdbutikken.

Reserver dit bord i naturskønne omgivelser

Lad vores unikke lokalitet danne rammen om din næste fejring hvad enten det drejer sig om barnedåb, bryllup, konfirmation, den runde fødselsdag, jubilæum, høst- eller firmafesten