“Ordet Brasserie har en meget hjertelig betydning hos os.
Det minder os om hygge, familie, rejser og ikke mindst kærlighed”

-Sofus Mads Clementsen ( Medejer )

Menuer

Alle vores serveringer tager udgangspunkt i hvad vi har mellem hænderne sæsonmæssigt på det givne tidspunkt og hvad haven & de to store drivhuse kan frembringe.

Vi bestræber os på at anvende så mange lokale råvarer som muligt hvis det kvalitetsmæssigt giver relevans.

Vi har indenfor ganske få kilometer adgang til såvel lokalt kød, fisk, fjerkræ & vildt samt økologiske æg.

Vi samarbejder med udvalgte producenter af lokale vine, bælgfrugter, koldpresset most, mel, honning, cider, frugt & saft.

Og så dyrker vi selv et stort udvalg af spislige blomster, mikrogrønt, krydderurter, salater, kartofler, beder, kål, mirabeller og masser af tomater i et væld af farver & former.

Frokost, småretter - gode at dele

Hummus

på lollandske kikærter, thahin, konfiterede citroner & sumak

Franske sardiner

Serveret med artiskok crème, lemon & grillet brød

Oliven

I krydret lage & oliventapenade

Grønt crudité

Med mynte raita

Ekstra kurv

Nybagt surdejsbrød & nordisk pesto

Frokost, forretter

Dagens sild

Med øko æg & karsedrys samt groft rugbrød – tilkøb fx husets snaps

Dagens suppe

Håndskåret tatar

Af tørsaltet okseinderlår vendt med purløg & citronolie. Bagte cherrytomater, bitre salater & urtecrème

Røget laks

Med rygeostecrème, syltede grønne tomater, urteolie & pétit salat

Rillette af and

Med syltede rødløg & surt samt rugbrød

Grøn Kartoffelmad

Med løvstikkemayo, finthakket skalotteløg & purløg på rugbrød

Frokost, hovedretter

Godsets Salade Nicoise

Med laks, hårdkogt æg, grønne bønner, kogte kartofler af egen avl, capers & nordisk pesto

Tomatsalat

Med burrata, citronskal, groftkværnet peber, haveurter & koriander

Frokostbøf

Af oksekød serveret m pommes purés, grønt sauté & dagens sauce

Dagens varme ret

Desserter

Ostetallerken

Med hjemmelavet sylt & røgede mandler

Dagens søde dessert

F. eks. Citrontærte m brændt marengs eller Chokolademousse på 70% Sao Thomé chokolade, makronrasp & friske bær

Om os

Fra København til Lolland

Vi er et tidligere Københavns baseret restauratør par som er tilflyttet regionen sidste år efter først at have haft flexbolig & køkkenhave i nogle år hernede.

Lolland var i sidste del af corona-tiden vores "go-to" sted for at finde ro til at træffe de rigtige beslutninger når det handlede om at finde mening med at forblive i en branche som vi elsker, en branche som havde lidt fælt under nedlukningen og var trængt personalemæssigt.

Vi rystede posen og genvandt via beslutningen om at flytte herned, troen på at man godt kan drive restaurant og skabe noget værdifuldt i sit nærmiljø - til trods for placering langt ude i naturen.

Ejerne / Sofus & Anne

Sofus er udlært kreaturslagter & pølsemager fra et lille slagterhus i Odsherred før han blev kok og tabte sit hjerte til det franske klassiske bistrokøkken. Han kender sit kød og sine udskæringer. Han har været i branchen “altid” og har en fortid på velrenommerede restauranter i København. Han brænder ligeledes for at klæde de næste generationer godt på fagligt, og er vellidt som gæsteunderviser på skolen. Han tager aldrig den nemme vej, og går aldrig på kompromis med kvaliteten. Sofus har rejst i Argentina & Mexico og har altid været fascineret af den latinamerikanske tilgang til at marinere & grille kød på.
 
Anne har en uddannelse i fransk erhverssprog & kommunikation. Hun har boet i Paris og arbejdet i det franske restaurationsmiljø. Hun grundlagde i 2009 firmaet Annes Gademad – det første mobile gadekøkken i København – efter en lang rejse i Asien. Og da firmaet blev “landfast” på Vesterbro indtrådte Sofus og sammen udviklede de efterfølgende en større frokostcatering virksomhed og siden blev deres franske brasseriet skabt i Valby. Anne er nørdet når det kommer til krydderier, smagsnuancer, syltning & fermentering. Og så elsker hun tomatdyrkningen & haveplanlægningen generelt.

Reserver dit bord i naturskønne omgivelser

Lad vores unikke lokalitet danne rammen om din næste fejring hvad enten det drejer sig om barnedåb, bryllup, konfirmation, den runde fødselsdag, jubilæum, høst- eller firmafesten